Základom hladinky je čapovanie na jeden ťah tak, aby sa hneď na začiatku vytvorila mokrá krémová pena nepresahujúca okraj pohára. Tá potom chráni pivo, ktoré výčapník čapuje pod ňu.
Šnytom voláme menšiu mieru piva s väčším podielom krémovej peny, ktorá dodáva pivu jemnejšiu rezkosť a uchováva ho dlhšie čerstvé.
MliekoMliekom označujeme polliter hustej krémovej peny. Oproti hladinke alebo šnytu je sladšie, a preto býva obľúbené hlavne u žien. |
Varíme poctivú slovenskú klasiku. Jedlá pripravujeme denne čerstvé, v maximálnej miere nakupujeme čerstvé suroviny a preferujeme lokálnych dodávateľov. Kvalita surovín a chuť sú pre nás najdôležitejšie. Sme tradičná piváreň, ctíme si naše korene a najstaršie remeslá. Preto u nás v kuchyni budeme pre vás každý deň piecť svoj vlastný kváskový chlieb a pripravovať jedlá našich starých mám v modernejšom šate.
Na zdravie!
Naša prevádzková
pondelok | utorok | streda | štvrtok | piatok | sobota | nedeľa |
---|---|---|---|---|---|---|
11:00 - 22:30 | 11:00 - 22:30 | 11:00 - 22:30 | 11:00 - 00:00 | 11:00 - 00:00 | 11:00 - 00:00 | 11:00 - 23:00 |